ryggen

Undgå bumser på ryggen: Sådan fjerner du bumser på ryggen

Bumser og uren hud på ryggen er meget udbredt, og det er de færreste, som ikke har prøvet at have bumser på ryggen i løbet af deres liv.

Der findes mange debattråde rundt omkring på internettet, hvor der spørges til hvordan man slipper af med acne på ryggen. Vi har derfor skrevet denne artikel for at forklare dig hvorfor du især får bumser på ryggen, og hvordan du slipper af med dem.

Derfor får du bumser på ryggen

Acne og bumser på ryggen, er i princippet ikke anderledes end bumser i ansigtet. Årsagen til at man får bumser er at kroppen producerer for meget hudfedt, som tilstopper porerne i huden. Det giver betændelse, som resulterer i bumser.

Selvom bumser opstår af samme årsager alle steder på kroppen, så har du nok oplevet at du oftest får dem i ansigtet og på ryggen. Herunder kigger vi nærmere på hvordan du fjerner acne fra ryggen og hvad der kan være skyld i at du får bumser på ryggen.

Sådan fjerner du acne på ryggen

Vask ryggen

Vask ryggen minimum én gang, og gerne to gange dagligt. Men gør det ikke mere end de to gange. Overdreven vaskning af huden kan medføre at huden blot bliver endnu mere uren.

Du kan passende vaske huden når du går i bad morgen eller aften og efter du har dyrket sport/motion.

Det er vigtigt at vaske sved af ryggen (og resten af huden) lige efter du er færdig med at dyrke sport. Sved som sidder på kroppen uden at blive vasket af, kan blokere porerne som alt andet skidt, og det medfører uren hud og dermed flere bumser på ryggen.

Exfoliering på ryggen

Du kan eventuelt bruge et mildt exfolierende produkt én eller flere gange om ugen – dog ikke hver dag. Tag en ren klud eller brug fingrene til at påføre produktet på ryggen. Exfoliering vil efterlade huden ren og dejlig blød.

TIP: Vask dig altid efter motion. Brug evt. et mildt exfolierende produkt én eller flere gange om ugen

Hold dit tøj rent

Sørg for at dit tøj er rent. Sportstøj skal vaskes efter brug, da der efterlades bakterier når du sveder. Skjorter, tshirts, trøjer, BH’er og andre beklædningsgenstande, som er i kontakt med din krop skal også holdes rene.

Det samme gælder sengetøj og andre tekstiler, som er i berøring med din krop. Betræk til dyner og puder samt lagener skal holdes rene og vask dem gerne ugentligt.

Styrketræning og acne på ryggen

Styrketræner du, har du måske oplevet at du får flere bumser efter du er begyndt på styrketræning. Der kan være flere grunde til dette, og det skyldes ikke nødvendigvis selve træningen.

Måske er du begyndt at spise anderledes efter du er begyndt at træne. Er du eksempelvis begyndt at bruge proteinpulver eller andre tilskud, kan det være disse kosttilskud, som spiller en rolle.

Det kan også være, at du i forbindelse med træningen oftere sveder uden at bade umiddelbart bagefter. Og måske vasker du heller ikke dit træningstøj ofte nok.

Det kan dog også være en bivirkning ved træningen, som er med til at give acne på ryggen eller andre steder. Tung vægttræning kan nemlig øge koncentrationen af det mandlige kønshormon testosteron, og det kan faktisk medføre flere bumser.

Bumser af proteinpulver

Folk som styrketræner og indtager proteinpulver kan opleve en tendens til, at pulveret kan forværre bumser på især ryggen. Det er ikke altid proteinpulveret som er årsagen, men det kan have en betydning for nogle personer.

Spiser du proteinpulver, og er du plaget af acne og uren hud på ryggen, så prøv at skrue ned for dit forbrug af proteinpulver eller udelad det helt i en periode. Erstat blot proteinpulveret med andre proteinkilder. Proteinpulver er ikke nødvendigt for at opnå gode resultater, så du må vurdere om du hellere vil forsøge at få ren hud eller fortsætte dit proteinpulverforbrug.

Mælk og andre madvarer med laktose

En undersøgelse fra 2005 fra Harvard Universitet i USA antydede, at der muligvis er en sammenhæng mellem at drikke mælk (som indeholder laktose) og udvikle akne. Det er dog stadig meget usikkert, om der virkelig er en sammenhæng. Proteinpulver fremstilles oftest af mælk og det kan altså være derfor at indtagelse af proteinpulver kan give uren hud.

Acne ar på ryggen

Har du ar på ryggen efter at have haft mange bumser eller acne, har du måske overvejet mulighederne for at få dem fjernet. Man kan nemlig forsøge at fjerne acne ar ved hjælp af blandt andet laserbehandling.

Læs mere om fjernelse af acne ar ved hjælp af laserbehandling her eller læs om de andre måder man kan fjerne acne ar her.

Har du problemer med uren hud på ryggen eller har du haft det før, så hører vi gerne dine erfaringer. Skriv en kommentar herunder.

Skriv en kommentar

  • Ukendt 12. september 2014, 21:48

    Jeg har fåret rigtig mange bumser/ar på rygen og de bevæger sig op mod min hals de er alerade små på panden og hvid næsen har prøvet mange creamer og vasket min krop grunddiere men kan slet ikke slippe af med dem!!

    Besvar